Hoofdmenu  
Home English (United States)

XPS

Het XPS (XML Paper Specification) bestandsformaat is door Microsoft ontwikkeld als alternatief voor Adobe’s populaire PDF formaat. In Windows 7 is een viewer al standaard geïnstalleerd. Voor XP en Vista is er een “Essentials Pack” die behalve een reader ook een printer driver bevat waarmee u zelf XPS files kunt genereren.

XPS E-Book E-Book variant

Het XPS formaat wordt tot nu toe nog niet breed ondersteund in E-book readers. Wel kunnen de bestanden in Internet Explorer en de standaard XPS viewer gelezen worden. Blio is een van de weinige E-Book readers die XPS ondersteunt, verkrijgbaar voor PC en iOS (iPhone, iPod, iPad). Hieronder is een screenshot van Blio met aantekeningen aan de linker kant.

Blio E-Book reader

XPS Print Print variant

Dit bestand is zodanig ingedeeld dat er eenvoudig een boekje uitgeprint kan worden. Als uw printer geen duplex mode ondersteunt print u eerst de even pagina's, en daarna op de achterzijde de oneven pagina's. Let daarbij op dat u het papier op de juiste manier weer invoert. De kaft wordt het mooist als u deze randloos afdrukt (indien uw printer dat ondersteunt). Pas bij vookeur geen schaalwijzigingen toe om een symetrisch resultaat te krijgen. Als u bijvoorbeeld "automatisch aanpassen aan printermarge" inschakelt, en de boven- en onder- marges van de printer zijn verschillend (bij bijna alle printers is dat zo) dan zullen de pagina's niet alleen kliener worden maar ook onderling van links naar rechts verspringen.