Hoofdmenu  
Home English (United States)
Download  
E-Book
E-BookE-Book
ePub Download ePubVoor E-Readers (maar niet optimaal voor apparaten van Apple). meer info...
ePub ePub voor AppleVoor iPod / iPhone / iPad, en vanwege de kleinere plaatjes ook geschikt voor andere telefoons of handhelds. meer info...
ePub zonder plaatjesIn deze versie ontbreken de dagelijkse plaatjes (behalve de kaft, logo's en dergelijke) meer info...

15 februari

Dag 65

Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Die Mijn woord hoort, en gelooft Hem, Die Mij gezonden heeft, die heeft het eeuwige leven, en komt niet in de verdoemenis, maar is uit den dood overgegaan in het leven.
Johannes 5:24
Het eeuwige leven versus tijdelijk werelds genot.

Hier niet lang geleden was ik op een avond aan het prediken in een Methodistenkerk en ik dacht dat de Here mij goed aanvuurde. En ik predikte er op los en ik zei: “Je gaat niet naar de hel omdat je dronken wordt. Je gaat niet naar de hel omdat je overspel pleegt. Je gaat niet naar de hel omdat je sigaretten rookt, dergelijke dingen.”

Een kleine oude Methodistenmoeder had zo ongeveer alles gehad wat ze verdragen kon, weet je. Ze zat daar en sprong op haar voeten (een grote fijne kerk), en zei: “Eerwaarde Branham, dat spreek ik tegen. Waar ga je dan voor naar de hel?”

Ik zei: “Omdat je niet gelooft.” Dat is juist.

De Bijbel zei: “Wie niet gelooft, is reeds veroordeeld.”

Jezus zei: “Die Mijn woorden hoort en in Hem gelooft Die Mij gezonden heeft, die heeft het eeuwige leven en komt niet in de verdoemenis, maar is reeds overgegaan uit de dood in het leven.”

Je kunt niet geloven dat Jezus Christus de Zoon van God is en hetzelfde leven leven dat je eens leefde. Dat is waar. Dat maakt het tamelijk sterk. Dat is bij lange na geen afgeroomde melk, maar het is goed voor u. Je kunt niet met je hele hart geloven dat Hij de Zoon van God is en Hem als je persoonlijke Redder aannemen èn het leven leiden dat je eens in zonde leefde. Want Hij zei: “U ging over van dood in leven en zult niet in het oordeel komen; maar u bent overgegaan uit de dood in het leven.” Johannes 5:24. Gelooft u dat dat de waarheid is? Jezus Christus zei dat.

Dus dan, ziet u, is de enige zaak die u veroordeelt uw ongeloof. En als we niet genoeg geloof kunnen hebben om God te geloven voor kleine dingen die we hier zien gebeuren, en proberen dit helemaal te bederven met te zeggen: “Het is psychologie. Het is telepathie of iets dergelijks.” Hoe zult ooit ter wereld in de opname gaan? Zoek dat eens uit. Wanneer uw lichaam waarschijnlijk niet meer zal zijn dan een lepelvol as. Maar God zal het opwekken.

Aanhaling genomen uit de prediking: