Hoofdmenu  
Home English (United States)
Download  
E-Book
E-BookE-Book
ePub Download ePubePub is de meest gangbare formaat voor E-Book readers. Het heeft geen absolute paginaindeling. meer info...

30 november

Dag 335

De wijn is een spotter, de sterke drank is woelig; al wie daarin dwaalt, zal niet wijs zijn.

Spreuken 20:1
---o--O--o---

Een paar weken geleden was ik ginds in Canada in een beroemd hotel waar ze me hadden ondergebracht. Na mijn dienst ging ik naar boven naar mijn kamer. En daar bevonden zich jongedames, misschien tegen de twintig, achttien, negentien jaar, hooguit drieëntwintig; en drie of vier renden over de gang met alleen hun onderkleding aan en met flessen in hun hand en renden van de ene kamer naar de andere; knap uitziende jonge vrouwen.

Toen ik uit de lift stapte, stond ik stil en keek. O, daar was iets in mij. Ik dacht: “O God, zullen mijn kleine Rebekah of Sarah ooit daartoe komen?” En ik keek naar ze. Ze wankelden over de gang. Ik ging even opzij staan totdat ze voorbij waren en ze waren onderweg de andere kant op: drinkend. En ik hield stil aan het einde van de gang en keek er weer heen, zag knappe kleine jongedames die waarschijnlijk een echte lieveling voor een man zouden kunnen zijn.

En ik hoorde een van hen zeggen: “Joepie, dit is leven.”

Ik dacht: “Hoe verkeerd is dat. Dat is dood, want de Bijbel zei: ‘Zij die in lusten leeft, is reeds dood terwijl zij leeft.’”

Dan ontdekken wij dat leven, wat wij leven noemen, bedorven is, als wij dergelijke borden zien zoals vandaag: “Waar Budweiser is, daar is leven.” Hoe verdraaid is dat! Waar Budweiser is, daar is dood.

En we zien deze borden ook: “Het leven begint wanneer de zon ondergaat.” Nee, dood zet in wanneer de zon ondergaat. De mensen worden nachtbrakers. Ze dolen ’s nachts rond. En als u opmerkt, ze nemen de natuur aan van het kwaad. Het kwaad spookt altijd ’s nachts rond.

Toen ik eens in het vliegtuig zat, las ik een artikel in een tijdschrift en het ging over Hollywood. En er stond dat: “Het leven begint na middernacht. U zou naar bepaalde straten en naar bepaalde dingen moeten toekomen.” En ze hadden de foto van een vulgaire show enzovoort die gaande was. En ik zei: “Hoe bedorven is dat.”

Ziet u, als Satan een koninkrijk heeft, dan moet hij een valse economie hebben. Hij moet iets hebben dat hij aan hen kan voorstellen om ze te laten denken dat ze leven. Maar het is absoluut andersom. Het is dood in de vorm van leven. Ziet u? Het is een verdraaiing van het echte leven.

Laten we dit nu voor eens en voor altijd in onze gedachten verankeren. Er bestaat slechts één manier om leven te hebben. Dat is waar. Hem te kennen is leven. Dat is de enige manier om leven te bezitten en er bestaat geen andere, want God heeft slechts door Jezus Christus leven beloofd.


Aanhaling genomen uit de prediking: