Hoofdmenu  
Home English (United States)
Download  
E-Book
E-BookE-Book
ePub Download ePubePub is de meest gangbare formaat voor E-Book readers. Het heeft geen absolute paginaindeling. meer info...

27 oktober

Dag 301

Want God heeft ons niet gegeven een geest der vreesachtigheid, maar der kracht, en der liefde, en der gematigdheid.

2 Timotheüs 1:7
---o--O--o---

Mijn kleine Joseph zei: “Pappie, bestaat er zoiets als een heks?”

Ik zei: “O, zeker.”

Hij zei: “Heeft ze een lange neus en rijdt ze ’s nachts op een bezemsteel?”

Ik zei: “Nee. Ze heeft een beschilderd gezicht en rijdt in een Cadillac naar een cocktail party.”

Dat is de nieuwe moderne versie ervan.

En hij zei: “Is dat een heks?” Ik weet niet of ik hem dat maar beter niet had kunnen vertellen, want iedere keer als hij er op straat één ziet, zegt hij: “Pappie, dat is toch een heks?”

U weet dat ze vroeger de oude Charley Barleycorn hadden. Enigen van u oudere mensen zullen zich hem kunnen herinneren, met z’n hoed over z’n oren getrokken. Zelfs een kraai zou bang voor hem zijn geweest: Charley Barleycorn. O, wat is hij veranderd sinds het alcoholverbod is opgeheven. Maar nu zit hij in een klein flesje, zit in iedere koelbox en hij is de meest populaire figuur in de stad. Maar het is nog steeds de vervloekte zaak die de mensenziel naar de hel zendt, en jonge mensen naar het krankzinnigengesticht; en het heeft hier een tijdperk gebracht van rock and roll idioten en beatniks en jeugdmisdaad, totdat men krankzinnig is geworden. Zelfs zo erg dat onze scholen ze niet meer aan kunnen; vorig jaar zijn we tweeëntwintig duizend leraren kwijt geraakt. Waarom? Ze zoeken naar iets. Ze zien er naar uit en de kerk heeft gefaald het hun te geven. De reden waarom ze dat doen is omdat ze zo zijn gemaakt om te onderzoeken.

Waar loopt dit tenslotte op uit? Moord en zelfmoord. De man denkt dat hij heel wat is als hij een afspraakje maakt met de vrouw van de buren, of het huis opbreekt van een vrouw. U denkt dat u er wel goed vanaf zult komen met zoiets, maar tenslotte zult u eindigen met een pistool tegen uw hoofd om uw hersenen eruit te schieten; of u springt ergens van een balkon af, of doodt uzelf, neemt vergif of drugs of zoiets. U raakt in een ellendige toestand en sterft en gaat naar de hel van de duivel, omdat u het ware medicijn hebt verworpen.

Wij hebben een medicijn: Golgotha is dat medicijn. Christus is het medicijn. En Hij is het enige medicijn, de enige grondslag, de enige weg. Er zijn dingen die u van Christus kunt krijgen die u nergens anders vandaan kunt krijgen. Christus is de weg; niet een weg, maar DE weg. De kerk is fijn; we houden ervan; maar de kerk is niet de weg. Jezus is de weg. U kunt uw zorgen niet afwentelen op de kerk, de kerk heeft geen redding. Ze kan u alleen naar Jezus verwijzen, die de enige redding is. Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven. De enige weg naar de Vader is door Jezus. De enige Trooster, de Enige Die weet hoe Hij voor ons moet zorgen, want wij kunnen niet eens voor elkaar zorgen.


Aanhaling genomen uit de prediking: