Hoofdmenu  
Home English (United States)
Download  
E-Book
E-BookE-Book
ePub Download ePubePub is de meest gangbare formaat voor E-Book readers. Het heeft geen absolute paginaindeling. meer info...

23 december

Dag 358

Van alles, wat gehoord is, is het einde van de zaak: Vrees God, en houd Zijn geboden, want dit betaamt allen mensen. Want God zal ieder werk in het gericht brengen, met al wat verborgen is, hetzij goed, of hetzij kwaad.

Prediker 12:13-14
---o--O--o---

Weet u, dat is de manier om God dichtbij u te brengen, dat is denk over Hem, spreek over Hem. Praat niet over de dingen van de wereld; spreek over Jezus. Dat is de manier om het te doen. Mensen mogen denken dat u een beetje eigenaardig bent, maar dat geeft niet. Ga gewoon door, laat uw gesprek over Hem gaan.

Ik zou hier even willen stoppen. Mijn zoon Billy bevindt zich hier ergens. Ongeveer drie of vier jaar geleden waren we in een samenkomst. En ze speelden een bepaald soort muziek of zoiets. We waren na de dienst in Wood River, Illinois, ergens naartoe gegaan. En we gingen naar binnen om wat te eten. En ze speelden een bepaald liedje. Ik weet niet wat het was.

En hij zei: “Pa, is dat niet een leuk liedje?”

Ik zei: “Welk liedje?”

En ik heb een hekel aan die kleine oude jukeboxen, of hoe je ze noemt. Ik ben in heel wat restaurants geweest en zei: “Dame, ik leg hier twee dollars neer; ik ben hier met mijn gezin, wilt u de stekker uit dat smerige ding trekken, zodat ik met mijn gezin kan eten. Trekt u er even de stekker uit.”

Die oude rock and roll en boogly-woogly, en al dat soort spul, het is een schande. Het maakt me zo nerveus, je kunt niet eten. Mij maakt het niet zoveel uit, want ik heb een kleine versnelling waarin ik me kan optrekken en gewoon aan God blijf denken, dan hoor ik het helemaal niet meer.

Dus na een poosje, (hij was toen nog alleen, voordat hij was getrouwd), kwam er een kleine dame voorbij getrippeld en hij zei: “Pa, heeft zij geen mooi haar?”

Ik zei: “Wie?”

Hij zei: “Pa, het enige waar u aan kunt denken is de Bijbel en God.”

Ik zei: “Dank je, lieverd, dat is echt een mooi compliment. Dat is alles waar ik over wil denken.” Dat is zo. Als ik maar de hele tijd mijn gedachten op Hem gericht kan houden, dat is alles wat nodig is.


Aanhaling genomen uit de prediking: