Hoofdmenu  
Home English (United States)

In 2012 is het veertig jaar geleden dat in 1972 in het huis van onze voorganger het werk is gestart voor het maken van de uitgaven van William Marrion Branham in de Nederlandse taal. Tevens is omstreeks het jaar 1972 de samenkomst in het huis van onze voorganger officieel als een Christelijke gemeente gaan functioneren.

Het samenkomstgebouw aan de Bovenstraat
Het samenkomstgebouw aan de Bovenstraat in Oud-IJsselmonde, Rotterdam in 2012. Het gebouw ligt bij de rivier de Nieuwe Maas, waar de rivier de IJssel uitmondt in de Nieuwe Maas. Aan de linkerzijde van de foto is de Van Brienenoordbrug zichtbaar en de ingang van de Bovenstraat met het pand genaamd de “Gouden Leeuw”. In het interieur van dit pand bevindt zich een tegel, die dateert van het begin van de zeventiende eeuw. Deze tegel laat zien dat het pand in vroeger jaren dienst deed als herberg, ontmoetingsplaats voor de schippers en vergaderplaats voor de herenboeren en leden van de waterschappen.

Vele broeders en zusters van de samenkomst hebben vanaf 1972 tot nu toe samen met broeder Harry van der Stel en zijn vrouw, zuster Annie, ontelbare uren gewerkt om de predikingen van W.M. Branham in de Nederlandse taal uit te geven, waardoor heden ten dage meer dan vierhonderd predikingen uitgegeven zijn, buiten andere speciale uitgaven. De predikingen zijn in drukvorm beschikbaar, maar tevens via geluid- en beelddragers en ook op het internet in PDF-formaat en ePub-formaat. Voor andere landen zijn in Rotterdam predikingen in diverse talen gedrukt en er zijn vele samenkomsten ondersteund om zelf de predikingen uit te gaan geven.

Door de jaren heen heeft de Here bewezen dat de samenkomst door Hem bevestigd is en hebben de voorganger en zijn vrouw samen met de broeders en zusters getrouwvol gearbeid in het werk van de Here in Nederland en vele andere landen.

Deze pagina's geven een beeld van het ontstaan van de gemeente en omschrijft een klein aantal van de vele speciale gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden.

Panorama Ijsselmonde
De Bovenstraat te Oud-IJsselmonde in 2011, met links de Van Brienenoordbrug over de rivier de Nieuwe Maas. Voordat de brug werd gebouwd werd er een veerdienst onderhouden om de rivier over te steken. Deze veerdienst is vele honderden jaren in gebruik geweest en werd al genoemd in een historisch document uit het jaar 1333. Aan de andere zijde van de rivier is het Zalmhuis, een restaurant, dat terugverwijst naar de tijd van de actieve zalmvisserij op de rivier de Nieuwe Maas.