Hoofdmenu  
Home English (United States)
Download  
E-Book
E-BookE-Book
ePub Download ePubePub is de meest gangbare formaat voor E-Book readers. Het heeft geen absolute paginaindeling. meer info...

5 oktober

Dag 279

Waarmee zal de jongeling zijn pad zuiver houden? Als hij dat houdt naar Uw woord. Ik zoek U met mijn gehele hart, laat mij van Uw geboden niet afdwalen. Ik heb Uw rede in mijn hart verborgen, opdat ik tegen U niet zondigen zou. HEERE! Gij zijt gezegend; leer mij Uw inzettingen.

Psalm 119:9-12
---o--O--o---

Als er geen verhinderingen zijn, zal het lezen van het Woord iets voor u doen. En ik zal één vers gaan lezen. Het is niet erg veel. Het hangt niet af van de grootte, het is wàt het is; dat telt. Het gaat ook niet om het papier waarop het is geschreven. Het gaat om wat in het Woord staat, want Gods Woord is eeuwig. Mijn woorden zullen falen; Zijn woorden kunnen niet falen. Die van mij zijn menselijk, die van Hem zijn van God. Als mijn woorden dus tekort schieten om die plaats te bereiken die God vanavond voor ons samenzijn heeft bedoeld, en om iets toe te voegen aan de liederen die worden gezongen, dan bid ik dat u Gods Woord zult ontvangen en dat dit de plaats ervan zal innemen.

Iedere keer dat God ooit op het toneel werd geroepen om een beslissing te nemen en Hij vervolgens die beslissing had genomen, dan moest dat altijd Zijn beslissing blijven. Onthoud nu, dat Hij niet van gedachten kan veranderen omdat Hij volmaakt is. Gelooft u dat God volmaakt is? Gelooft u dat Hij oneindig is? Zeker is Hij oneindig. Welnu, als Hij dan oneindig is, dan kan Hij er niets meer bijleren. Nu zijn wij eindig, dus wij kunnen door blijven gaan met leren, en hier op terugkomen en er iets aan toevoegen of afhalen. Maar dat kan God niet, ziet u. Hij is volmaakt. Iedere beslissing is volmaakt. Dus u moet dit altijd in gedachten houden: houd uw gedachten en harten op het Woord gericht.

O, dit is een verschrikkelijke dag waarin wij leven. Weet u, de misleidende tijd is de avondtijd. Maar Hij beloofde ons dat wij licht zouden hebben in de avondtijd. Dat beloofde Hij. En al gaat de zon in het oosten op en gaat zij in het westen onder, toch is het geen andere zon; het is dezelfde zon die ondergaat in het westen als die opkwam in het oosten. Zijn profeet zei dat er een tijd zou zijn welke somber zou zijn; het zou dag noch nacht zijn. Maar hij zei dat het in de avondtijd opnieuw licht zou wezen. Dus dat hebben we gehad en nu is er het avondlicht aan het einde van de dag.

En onthoud dit altijd: God neemt een beslissing en die is elke keer perfect. Als Hij dus iets zegt, moet het altijd op die manier blijven. Dus dat geeft ons vertrouwen, dat wij volledig ons vertrouwen kunnen stellen in wat Hij zegt. Het is de waarheid, ziet u.

Wijk nimmer af van Zijn Woord. Houd Zijn Woord in uw hart. Ik geloof dat het David was die zei dat hij Zijn Woord in zijn hart hield verborgen opdat hij er niet tegen zou zondigen. Nu, als we daar slechts aan zouden denken.


Aanhaling genomen uit de prediking: