Hoofdmenu  
Home English (United States)
Download  
E-Book
E-BookE-Book
ePub Download ePubePub is de meest gangbare formaat voor E-Book readers. Het heeft geen absolute paginaindeling. meer info...

8 oktober

Dag 282

Voorts, broeders, al wat waarachtig is, al wat eerlijk is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat liefelijk is, al wat wel luidt, zo er enige deugd is, en zo er enige lof is, bedenkt dat.

Filippenzen 4:8
---o--O--o---

Vandaag respecteren de mensen God niet meer. Ze hebben geen eerbied. Ze vloeken en vertellen vuile moppen. En zelfs de predikers doen dat. Als je een grap hoort dan kan dat wat mij betreft in orde zijn. Maar predikers zouden voorbeelden moeten zijn, vind ik, van rechtvaardigheid en heiligheid. En ik denk dat wij misschien daarom niet verder komen dan we doen; we zijn niet en komen niet met die oprechtheid die we ervoor behoorden te hebben. Als je tekeer gaat en je laat gaan, dan verlies je dat kleine beetje oprechtheid, weet u. Daar is iets mee.

U moet er aan denken dat God u gadeslaat, ieder uur. Hij let op u als u slaapt. Welnu, ik denk dat de reden waarom mensen deze dingen doen, is omdat ze zich niet bewust zijn van Zijn tegenwoordigheid, zie. Maar toch is Hij daar, of u het nu denkt of niet. Hij ziet iedere blik die u opslaat en iedere beweging die u maakt. Hij weet er alles over. Daar moeten we ons van bewust zijn.

We hadden vroeger een liedje, toen ik pas onder de Pinkstermensen kwam zongen ze dit:

Gedurende de gehele weg naar de ware verblijfplaats van de ziel,

Is er een oog dat op u let.

Bij iedere stap die u neemt, waakt dit grote oog,

Er is een oog dat op u let.

Herinnert u zich het lied? Nu, dat is waar. Gods alomtegenwoordigheid weet wat u aan het doen bent, en weet zelfs uw gedachten. Eens toen ik in een visioen was, sprak ik tot een Wezen Die bij mij stond en Hij sprak terug, Hij zei: “Uw gedachten klinken in de hemel luider dan uw stem doet op de aarde.”Hij weet wat u denkt. Misschien zegt u dat u dit doet en dat doet en zo, maar, ziet u, als u diep in uw hart anders denkt dan bent u verkeerd bezig. U behoort precies te zijn wat u bent in uw hart. De mond zou moeten spreken wat er in het hart leeft. Zie? En zo ontdekken wij dat de mensen niet het besef hebben van de tegenwoordigheid van God.

Weet u, ze zouden als David moeten zijn, de man naar Gods eigen hart. Hij zei: “De Here staat altijd voor mij.”Waar hij ook heengaat, hij gedenkt gedurig dat God voor hem staat. “Hij is aan mijn rechterhand en ik zal niet bewogen worden”, omdat God aan zijn rechterhand staat.


Aanhaling genomen uit de prediking: